Wednesday, December 1, 2010

Nieuw: www.examenvragen.info

Recent is www.examenvragen.info gelanceerd. Een initiatief ter ondersteuning van studenten die zich willen voorbereiden op een Foundation Examen voor de IT Frameworks: BiSL, ASL, TMap, Prince2 en natuurlijk ook ITIL. Een mooie ontwikkeling; hoog tijd om de initiatiefnemers Bas van Dijk en Martin van Veen eens aan de tand te voelen over dit onderwerp.

Wat is Examenvragen.info?

‘Examenvragen.info is een platform gericht op (zelfstudie) kandidaten die zich willen voorbereiden op een Exin/ APMG examen van de verschillende bekende frameworks. Naast veel ondersteunende informatie op de website zelf waaronder een online samenvatting, relevante links en diverse downloads wordt er ook een online trainingsomgeving aangeboden waar cursisten kunnen oefenen met vele honderden voorbeeld oefenvragen ter voorbereiding op het uiteindelijke examen.’

Nog niet alles is live. Wanneer wel?

‘Het ontwikkelen van de vragendatabases kost een hoop tijd. Daarnaast is kwaliteit van de uiteindelijke inhoud natuurlijk een keiharde vereiste. Het is dan ook niet voor niets dat we samenwerken met toonaangevende kennispartners om de kwaliteit te kunnen garanderen.
Op dit moment worden de ASL Foundation , BiSL Foundation en TMap Foundation. examenvoorbereiding via de online trainingstool volledig ondersteund. De lancering van Prince2 en ITIL in een vergelijkbare vorm zoals voor de andere standaarden zal nog even op zich laten wachten. Een en ander heeft te maken met de beschermende maatregelen van APMG waarover we ons momenteel beraden en in gesprek zijn met onze omgeving.

Verder zijn er kennispartners van Examenvragen.info die hebben aangegeven graag hun bijdrage te willen leveren voor de realisatie van vragendatabases voor andere (Exin) IT modules. Dus in 2011 verwachten we een verdere uitbreiding van het platform.’
Aldus de reactie van de initiatiefnemers achter www.examenvragen.info; een interessante ontwikkeling om te blijven volgen.

No comments: